Polityka prywatności

1. Niniejsza Polityka prywatności ma na celu poinformowanie Klienta o jego prawach i obowiązkach w zakresie danych osobowych i ich ochrony. W celu pełnego korzystania z wszystkich funkcji sklepu internetowego konieczne jest udzielenie zgody w sposób jasny jak niżej opisane.

2. Aby korzystać ze strony sklepu www.salewa.waw.pl dla realizacji zakupów konieczne jest wyrażenie zgody na gromadzenie i przetwarzanie danych osobowych przez właściciela i administratora sklepu internetowego, poprzez zaznaczenie checkboxa o treści „Akceptuję warunki regulaminu. Zgadzam się na otrzymywanie informacji dotyczących zamówień w myśl ustawy z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną”. Wszelkie dane udostępniane przez Klienta podlegają ochronie, a ich przetwarzanie służy realizacji zamówienia (Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. z 1997 r. Nr 133, poz. 883 ze zm. ).

3. Po uprzednim wyrażeniu zgody przez Klienta Sprzedawca upoważniony jest do przesyłania klientowi drogą elektroniczną bezpłatnych newsletterów, zawierających informacje o promocjach, wyprzedażach i innych związanych z działalnością Sklepu. Klient w każdej chwili może zrezygnować z otrzymywania newsletterów, poprzez kliknięcie linku „Wypisz się”, który zawarty jest w każdej otrzymywanej wiadomości e-mail. Rezygnacja z subskrypcji nie jest równoznaczna z usunięciem konta na stronie sklepu www.salewa.waw.pl. Administrator zastrzega sobie prawo do przesyłania za pośrednictwem newslettera reklam oraz informacji handlowych w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną ( Dz. U. Nr 144, poz. 1204 z 2002 r.)

4. Dostęp do zgromadzanych danych osobowych posiada jedynie właściciel i zarazem administrator sklepu internetowego salewa.waw.pl Walkabout Sp. z o.o., ul. Nowy Świat 2, 00-497 Warszawa. Dane przechowywane są w sposób uniemożliwiający dostęp osobom nieuprawnionym ( Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. z 1997 r. Nr 133, poz. 883 ze zm. ).

5. W zależności od wybranej metody płatności spośród wskazanych w § VI Regulaminu dane osobowe konieczne do realizacji płatności mogą być przekazywane i przechowywane przez operatorów płatności, w zakresie niezbędnym do realizacji płatności, na co Klient wyraża zgodę.

6. W przypadku wyboru jako sposób dostawy usługi UPS dane osobowe Klienta będą przetwarzane również przez USP Polska sp. z o. o. z siedzibą w Warszawie, ul. Prądzyńskiego1/3, 01-222 Warszawa, w celu świadczenia usług przez UPS Polska sp. z o. o.

7. Kupujący ma prawo żądać na piśmie usunięcia danych, wprowadzenia zmian lub zaprzestania ich przetwarzania. ( Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych, Dz. U. z 1997 r. Nr 133, poz. 883 ze zm. ).

8. Sklep internetowy salewa.waw.pl stosuje pliki „cookies”. Szczegółowe zasady ich stosowania zostały zawarte w Polityce cookies.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.
Zamknij
pixel